Recrutarea voluntarilor pentru grupul de Urbanism Tactic

Social

Primăria municipiului Chișinău a inițiat formarea unui grup de Urbanism Tactic, ce va activa pe lângă Direcția generală transport public și căi de comunicație și va fi coordonat de Viceprimarul Victor Chironda. Inițiativa are drept scop stimularea operării schimbărilor pe străzile din oraș și testarea anumitor proiecte de amenajare urbană.

„Tactical Urbanism” este o practică de intervenție în mediul urban care include schimbări fizice temporare, cu costuri reduse ale mediului construit, destinate îmbunătățirii cartierelor și spațiilor publice din oraș.

Grupul va fi susținut cu expertiză de către „Urb-i: Urban Ideas” – o organizatie internațională de profil, cu care Primăria a stabilit un parteneriat (https://www.urb-i.com/ ).

În acest sens, municipalitatea solicită implicarea pentru realizarea noii inițiative, a absolvenților facultăților de arhitectură, design, artă, precum și constructori, activiști și oameni care vor să îmbunătățească și să înfrumusețeze orașul Chișinău.

Grupul de Urbanism Tactic va iniția și realiza intervenții mici de amenajare și îmbunătățire a străzilor, trotuarelor, intersecțiilor, scuarurilor și spațiilor verzi din oraș. Lucrările de amenajare vor fi realizate pe parcursul anului 2020, după ridicarea regimului de carantină. Între timp, comunicarea și lucrul grupului va avea loc online.

Pentru a face parte din echipă, persoanele interesate urmează să expedieze CV-ul și un mesaj scurt de motivare, pe adresa electronică: chironda.victor@gmail.com, până la 15 aprilie 2020.

Pentru elevii și studenții care vor participa în proiect, Primăria Chișinău va oferi confirmări de voluntariat sau de practică.

Haideți să construim un oraș mai frumos împreună!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.