Circa 5 mii de cursuri online pentru studiu la distanță vor fi înregistrate de săptămâna viitoare

Social

Primăria Chișinău informează că de săptămâna viitoare, cei mai buni profesori din capitală, selectaţi de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, în urma unui apel public, vor înregistra 4800 de cursuri la diferite obiecte de studii.

Despre aceasta a informat primarul general, Ion Ceban, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Edilul capitalei a menţionat că în procesul de înregistrare a lecţiilor vor fi antrenate 32 de echipe de filmare din care vor face parte: profesori, specialiști din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti. Cursurile vor fi înregistrate în studiourile unor instituții de învățământ superior din capitală.

„Avem discuţii permanente cu Ministrul Educaţiei pe subiectul studiilor de la distanță. În acest sens am elaborat o platformă digitală (bibliotecă online), unde vor fi stocate lecţiile în format digital, pentru accesul beneficiarilor din sistemul educaţional municipal. Acum suntem preocupați de difuzarea acestor ore şi pe canalele TV”, a specificat primarul general.

Menţionăm că durata fiecărui curs va fi de 15 minute, iar conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile pedagogice.

Pentru elaborarea platformei digitale şi înregistrarea lecţiilor online, Primăria Chişinău va aloca în prima etapă 4 milioane de lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.