Începând din 15 aprilie, elevii din capitală vor putea accesa lecţiile online

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că primele 100 de cursuri online destinate instruirii elevilor din instituțiile de învățământ din municipiu au fost elaborate. Lecțiile sunt înregistrate în continuare și vor putea fi accesate pe o platformă online, începând cu 15 aprilie a.c.

Anunțul a fost făcut luni, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, de către Andrei Pavaloi, șef interimar al Direcției generale educație, tineret și sport. Potrivit responsabilului, lecţiile online sunt un bun instrument pentru profesori de a continua procesul educaţional, chiar şi la distanţă.

Conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile pedagogice,  iar durata fiecărui curs este de 15 minute.

În total urmează a fi înregistrate 4800 de cursuri, la diferite obiecte de studii, care vor fi stocate pe o platformă digitală (bibliotecă online).

Astfel, elevii vor putea accesa tema interesată pe platforma virtuală. Ulterior, aceştia vor purta discuţii la subiect cu profesorii, în regim online. Copiii vor fi evaluați și vor primi sarcini pentru acasă.

E de menţionat că în procesul de înregistrare a lecţiilor sunt antrenate 32 de echipe de filmare, din care fac parte: profesori, specialiști din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.