Funcționalitatea platformelor online „egradinita.md” și „escoala.chisinau.md”

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că platforma online „e-gradinita.md”, prin intermediul căreia părinții își înscriu copiii la gădiniță, este funcțională, procesul respectiv fiind unul continuu. Totodată, în prezent,  administrația publică locală este în proces de evaluare a platformelor de înscriere a copiilor la școală sau grădiniță prin internet.

Depunerea dosarelor pentru instituționalizarea preșcolarilor a fost posibilă inclusiv în perioada pandemiei, pentru că platforma „egradinita.md” oferă acestă posibilitate de gestionare la distanță a proceselor respective. Declarații în acest sens a făcut viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Referindu-se la platforma „escoala.chisinau.md”, viceprimarul a specificat că funcționalitatea acesteia va fi reluată după emiterea ordinului Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, care va anunța perioda exactă pentru înscrierea copiilor în clasa I. „Această platformă urmează să fie ajustată, având în vedere condițiile de reglementare a înscrierilor, ce vor fi stipulate în ordinul ministerului de resort”, a menționat Angela Cutasevici.

 Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.