Alocarea a 100 milioane lei din bugetul național pentru reparația drumurilor din capitală

Economie Social

Primăria municipiului Chișinău informează că 100 milioane de lei din bugetului public național au fost alocați municipalității, după rectificarea bugetului, pentru reparația drumurilor din capitală. Sursele financiare vor fi distrubuie pentru reabilitarea integrală a străzii Albișoara, a trotuarelor din str. A. Pușkin și str. Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, precum și pentru reparația curentă a altor artere de cirulație, care necesită intervenție urgentă. 

Primarului general a discutat miercuri acest subiect cu șeful statului, Igor Dodon.

În cadrul întrevederii, Ion Ceban, l-a informat pe președinte despre proiectele de infrastructură aflate în desfășurare: reabilitarea drumurilor, a trotuarelor, parcurilor, scuarurilor și a zonelor de odihnă.

Edilul capitalei a abordat și subiectul privind activitatea transportului public municipal, în contextul în care pe parcursul ultimelor săptămâni, autobuzele și troleibuzele au circulat în lipsa taxatorilor și cu călătorii gratuite, iar în consecință, întreprinderile municipale de profil au înregistrat pierderi financiare.

În altă ordine de idei, Ion Ceban, a comunicat despre necesitatea achiziționării de noi unități de transport public, pentru a satisfice solicitările privind asigurarea cu transport pe anumite itinerare din oraș, precum și în localitățile suburbane.

La rândul său, Președintele, Igor Dodon, a dat asigurări că va susține municipalitatea în realizarea proiectelor inițiate.

În cadrul discuțiilor celor doi oficiali au fost abordate și aspecte ce țin funcționalitatea instituțiilor medicale municipale, în contextul epidemiei de COVID-19, precum și asigurarea cadrelor medicale din Chișinău cu echipamente de protecție și consumabile.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.