Implicarea Primăriei Chișinău pentru susținerea serviciilor de prevenire și îngrijire a infecțiilor HIV

Social

Primăria Chișinău informează că autoritățile publice locale planifică să contribuie cu cca 500 mii lei din bugetul municipal, pentru acoperirea parțială a serviciilor de prevenire și îngrijirea infecțiilor HIV. Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul pe domeniul social, Angela Cutasevici, în cadrul Conferinței Naționale HIV/SIDA 2019, ediția a VII-a.   

Evenimentul de 2 zile a reflectat progresele obținute în cadrul Programului Național HIV, situația actuală la acest capitol, dar și provocările cu care se confruntă Republica Moldova în realizarea obiectivelor stabilite. În cadrul conferinței au fost enunțate direcțiile strategice, prioritare de intervenție, pentru perioada 2021-2025, care vor sta la baza noului Program Național HIV.

În context, viceprimarul Angela Cutasevici a menționat despre importanța acestui exercițiu pentru autoritățile administrației publice locale, în special pentru municipiul Chișinău, care, în baza Programului Național, va stabili direcțiile strategice și intervenție pentru programul municipal de profil, 2021-2025.

Angajarea autorităților municipiului Chișinău pe subiectul dat este o activitate prioritară, în condițiile când orașele mari înregistrează și un număr reprezentativ de persoane cu risc sporit de infectare, persoane infectate deja sau afectate de infecțiile HIV și tuberculoză.  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.