Extinderea capacităţii Centrului de găzduire a animalelor fără stăpân

Social

Primăria municipiului Chişinău informează că în acest an, Centrul de găzduire a animalelor fără stăpân din capitală îşi va extinde capacitatea. Astfel, pe teritoriul Centrului din strada Uzinelor vor fi amenajate noi voliere, cu o capacitate de circa 400 de câini. 

O informație în acest sens a fost prezentată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 13 ianuarie a.c., de Eugen Axentiev, șef al Î.M. ,,Autosalubritate”.

Complexul de 8 voliere noi va avea o suprafață de circa 700 metri pătrați, pentru a oferi condiții mai bune și un spațiu mai extins pentru animale.  

Lucrările propriu-zise pe teren au început la 16 decembrie 2019, prin amenajarea zonei şi construcția gardului de protecție, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru jumătatea lunii februarie, a.c. În prezent se execută lucrări de terasament, betonarea teritoriului și pregătirea pentru instalarea cuștilor de lemn.

De asemenea, după finalizarea amenajării volierelor, municipalitatea va elabora proiectul de construcție a unui nou bloc chirurgical, unde vor fi efectuate proceduri de sterilizare a animalelor fără stăpân. Termenul de execuție a lucrărilor este 1 iunie, curent.

Costurile pentru realizarea proiectelor vor fi suportate de Î.M. ,,Autosalubritate”, din contul bugetului alocat pentru anul 2020.

De menționat că în prezent sunt perfectate registre ale populaţiei canine, care beneficiază de serviciile Centrului de sterilizare. Actualmente în Centru sunt găzduiți 420 de câini.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.