Apel către populație referitor la menținerea curățeniei în oraș

Social

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, vine cu un apel către locuitorii orașului, de a menţine curăţenia în spaţiile publice şi zonele de agrement din capitală.

Declaraţii în acest sens au fost făcute luni, de edilul capitalei, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.

Adresarea vine ca urmare a apariției în spaţiul public a imaginilor cu dezordinea lăsată de unii cetățeni în zonele de agrement recent amenajate de municipalitate, în special pe aleea panoramică din str. Maria Drăgan, sectorul Ciocana al capitalei.În imagini sunt surprinse mucuri de țigară, aruncate pe jos, chiar dacă pe perimetrul scuarului sunt instalate suficiente coșuri de gunoi.

„Propun înăsprirea sancţiunilor pentru cei care aruncă gunoiul la nimereală, în stradă, parcuri, locuri de agrement. Majorarea amenzilor urmează a fi analizată din punct de vedere legal, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice”, a menţionat Ion Ceban.

În context, primarul capitalei a solicitat viceprimarului pe probleme juridice, Ilie Ceban, să analizeze legislația și modul în care pot fi operate modificări la acest capitol şi să vină cu propuneri și soluții în cadrul următoarei şedinţe a serviciilor primăriei.

,,Datoria noastră, precum și a tuturor locuitorilor capitalei este să păstrăm curăţenia şi să învăţăm copiii să facă acelaşi lucru”, a precizat edilul capitalei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.