Amenajarea Complexului memorial „Izvorul lui Grigore Vieru” din str. N. Dimo

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că „Izvorul lui Grigore Vieru” din str. N. Dimo, Pădurea-Parc Râșcani, va fi amenajat de către autoritățile publice locale. O decizie în acerst sens a fost adoptată marți de Consiliul municipal Chișinău.

Potrivit documentului aprobat, funcția de beneficiar al proiectului este atribuită Î.M. „Direcția Construcții Capitale”, iar Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va elibera documentația de urbanism conform prevederilor legislației în vigoare. Totodată, în proiectul bugetului pentru anul 2021, urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea complexului „Izvorul lui Grigore Vieru”.

Obiectivul se află la intersecția străzilor N. Dimo și Miron Costin, din sectorul Ciocana, în preajma blocului unde a locuit poetul în perioada anilor 1968-1993. Grigore Vieru, care a fost și unul din ctitorii izvorului, împreună cu alți locatari ai blocurilor megieșe, a contribuit memijlocit la amenajarea sursei de apă.

După modernizare, Izvorul va deveni un important punct de atracție pentru vizitatori: turiști și oaspeți ai capitalei, reprezentând totodată și un omagiu adus Poetului Național, Grigore Vieru.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.