Gestionarea pandemiei în capitală, discutată de primarul general și reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Social

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, reprezentanți ai primăriei și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au participat la o ședință de lucru, în regim online, unde au fost abordate aspecte ale gestionării pandemiei de COVID-19 în capitală.

În cadrul discuțiilor, părțile s-au axat pe subiecte ce se referă la: numărul persoanelor infectate cu COVID-19 din Chișinău, majorarea numărului de paturi din spitale pentru persoanele testate pozitiv și acțiuni de informare și prevenire a îmbolnăvirii cu noul tip de virus. 

Edilul a precizat că municipalitatea și autoritățile publice centrale trebuie să depună toate eforturile privind intervenția și gestionarea acțiunilor în vederea combaterii efectelor pandemiei.

În prezent, în centrele COVID-19 din municipiul Chișinău, sunt internate 786 de persoane testate pozitiv. Totodată, 16 940 de pacienți se află sub supravegherea medicilor prin sistemul Gira.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.