Admiterea reluării activității instituțiilor preșcolare private din municipiul Chișinău

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că în baza Hotărârii Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică, nr. 16 din 15.08.2020, s-a decis admiterea reluării procesului educațional în instituțiile de educație timpurie private de pe teritoriul orașului și a suburbiilor.

Totodată, e de menționat că, condițiile de desfășurare a activității grădinițelor private trebuie să corespundă prevederilor Instrucțiunii privind pregătirea pentru redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie, în contextul pandemiei COVID-19, precum și după coordonarea cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău și cu biroul teritorial Chișinău a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.  Mai mult, administrația IET trebuie să completeze un raport de autoevaluare privind pregătirea pentru redeschidere a instituției de învățământ.

În contextul redeschiderii IET private, viceprimarul Ilie Ceban, a solicitat maximă responsabilitate și precauție din partea instituțiilor de profil (care trebuie să corespundă rigorilor în contextul pandemiei prin COVID-19 stabilite de autorități), dar și din partea funcționarilor din cadrul municipalității și a părinților, „pentru că este vorba de sănătatea tuturor și în special a copiilor noștri”, a subliniat viceprimarul.

În altă ordine de idei e de menționat că în perioada 17-20 august, a.c., Direcția generală educație, tineret și sport, în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate vor organiza instruiri online cu participarea asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiu, privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19, în scopul protecției și siguranței copiilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.