Restaurarea blocului vechi (bloc A) al Liceului Teoretic „Gh. Asachi”

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi” din str. București, 64, va fi reparat capital, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de peste 70 milioane de lei. Obiectivul va fi reabilitat grație relațiilor stabilite între Pretura sectorului Centru și sectorul 1 al municipiului București, legături orientate spre inițierea și dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public.

O decizie privind acceptarea implementării proiectului nominalizat a fost aprobată astăzi de Consiliul municipal Chișinău.

Implementarea proiectului de reabilitare a clădirii liceului „Gh. Asachi” (bloc A) este posibilă, în baza Acordului de cooperare între sectorul Centru al municipiului Chișinău și sectorul 1 al municipiului București, România. Înțelegerea prevede schimb de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii de interes comun.

În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

Pe perioada executării lucrărilor de reparație capitală (restaurare) a blocului vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi”, str. București, 64, Primăria Chișinău și administrația instituției de învățământ, vor identifica spații pentru buna desfășurare a procesului educațional. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.