Pasajul subteran de pe Viaduct va fi reabilitat

Social

Primăria municipiului Chişinău informează că săptămâna viitoare vor începe lucrările de reparaţie a pasajului subteran de pe viaduct. Acestea vor dura trei luni, iar cheltuielile vor fi suportate de către un agent economic, proprietarul centrului comercial din preajmă.

Lucrările de reparaţie a pasajului subteran vor include reabilitarea pereților, restabilirea iluminatului, reconstrucția scărilor și amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. 

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că autorităţile municipale și-au propus să reabiliteze trecerile subterane în bază de parteneriate publice-private sau cu ajutorul donaţiilor din partea investitorilor.

După reabilitare, pasajele subterane vor purta numele marilor orașe sau țări din toată lumea. Astfel, pasajul de pe Viaduct se va numi „Istanbul”.

Alte subterane din capitală urmează să fie redenumite în: „București”, „Moscova”, „Bruxelles”, „Tel Aviv”, „Viena” sau „Baku”. Totodată, în interiorul pasajelor vor fi redate peisaje din oraşele ale căror nume le poartă.

„Ne propunem ca în viitorul apropiat să reabilităm mai multe treceri subterane, astfel ca acestea să devină accesibile și confortabile pentru cetățeni”, a declarat primarul general.

Edilul capitalei a mai menționat despre finalizarea misiunii de audit referitor la posibilitățile de îmbunătățire a modului de gestionare a pasajelor subterane din capitală, unde au fost depistate anumite nereguli.

„Am găsit un mare dezastru și în acest domeniu ca și în altele de fapt, dar starea de lucruri va fi adusă la normalitate. O parte din documente, pe care le putem face publice, vor fi plasate site-ul primăriei”, a conchis Ion Ceban.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.