Cadrele didactice din instituțiile de învățământ municipal vor activa de la domiciliu

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că începând de luni, 16 martie, a.c., cadrele didactice din municipiul Chișinău nu vor merge în instituțiile de învățământ, dar vor munci la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi, ca urmare a instituirii gradului de alertă „Cod roșu” la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția COVID-19 de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. 

Cadrele didactice şi cele auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare. 

Totodată, instituţiile de învățământ școlar și preșcolar vor raporta zilnic Direcției generale educație, tineret și sport dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor.

Actualmente, profesorii sunt îndemnați să propună elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare;

– lecturi recomandate la disciplinele şcolare;

– vizionări de filme cu sarcini de analiză;

– analiza ştirilor tv/radio/net după algoritm stabilit;

– elaborarea de produse desenate/aplicate;

– croşetare, broderie, aplicaţii ş.a.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu. 

În context reiterăm apelul Primarului general al municipiului Chişinău de a nu ieşi din casă fără necesitate stringentă. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.