Corina Creţu a primit la Chișinău titlul de Doctor Honoris Causa

Social

Corina Creţu a primit titlul Doctor Honoris Causa, din partea Academiei de Studii Economice de la Chişinău. Corina Creţu a votat, în 2014, în Parlamentul European, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. A acordat guvernului de la Chişinău fonduri europene, în perioada mandatului său de comisar european pentru politică regională, iar acum susţine apropierea Republicii Moldova de comunitatea europeană.

Bunicii Corinei Crețu sunt originari din Basarabia. Pentru că ştia prea bine realităţile istorice şi sociale, pe tot parcursul activității sale politice de la Bruxelles, a contribuit la intarirea relațiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Europarlamentarul român şi-a propus să viziteze mai des Republica Moldova si să se implice în procesul de instruire a studenților. Din 2020, ar putea sa ţină un curs la Academia de Studii Economice a Republicii Moldova.

Corina Crețu a fost parlamentar european, din 2007 până în 2014, când devine comisar pentru politică regională. După alegerile europarlamentare din acest an, Corina Creţu a revenit în Parlamentul European.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.