Alocarea a 4 milioane de lei din Fondul de Rezervă al municipiului Chişinău, privind controlul infecţiei COVID-19

Economie

Autoritățile administrației publice locale au decis alocarea suplimentară a sumei de 4 milioane de lei, în vederea sporirii măsurilor de profilaxie și prevenire a răspândirii infecției prin coronavirus de tip nou, la nivelul municipiului Chișinău.

Decizia privind revizuirea surselor financiare alocate în acest sens a fost aprobată marţi, 24 martie, a.c., de Comisia pentru Fondul de Rezervă. 

Sursele financiare vor fi alocate subdiviziunilor municipale şi instituţiilor medicale pentru achiziționarea echipamentelor de protecție (măști, mănuși, termometre, dezinfectanți, ochelari, echipamente speciale folosite la dezinfectarea încăperilor și alte locații etc.):

–          Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate – 500 de mii de lei;  

–          Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” (punct strategic) 500 de mii de lei;  

–          Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” – 500  de mii de lei; 

–          Spitalul Clinic Municipal nr. 4 – 500 de mii de lei; 

–          Spitalul Clinic Municipal nr. 1 – 500 de mii de lei; 

–          Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” (punct strategic) – 1 milion de lei;  

–          Asigurarea transportării a circa 900 de medici la 12 instituții medicale – 500 de mii de lei. În acest sens, Primăria Chişinău a contractat serviciile unor transportatori privați. Astfel, începând de miercuri, timp de 10 zile, 30 de microbuze vor transporta lucrătorii medicali spre instituţiile medicale din capitală.

Totodată, Comisia pentru Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău a decis ca administrațiile instituţiilor medicale să-și prioritizeze necesităţile, iar banii prevăzuți pentru reparaţiile curente, să fie transferaţi la dotarea spitalelor cu echipamentele necesare.

Preturile de sector şi instituţiile medicale municipale urmează să prezinte la începutul lunii aprilie, a.c., rapoarte despre cheltuielile efectuate din sursele financiare transferate sau donaţii. 

Anterior pentru sporirea măsurilor de control a infecției prin COVID-19, din fondul de rezervă al capitalei au mai fost alocate 2 milioane de lei subdiviziunilor municipale, preturilor şi instituţiilor medicale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.