Stadionul pentru fotbal de plajă din Parcul „La Izvor” a fost inaugurat

Social

Locuitorii sectorului Buiucani, dar și din tot municipiului Chișinău, se pot bucura în prezent de un nou obiectiv, unde pot practica sportul. Astfel, în Parcul „La Izvor” a fost dat astăzi în exploatare un Stadion pentru fotbal de plajă de ultimă generație și unic de acest fel din regiune.

La eveniment au participat viceprimarii capitalei, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal. 

Viceprimarul Ilie Ceban, a menționat că acest stadion a fost construit grație conjugării eforturilor dintre Primăria municipiului Chișinău, Consiliul Municipal Chișinău și Federația Moldovenească de Fotbal.

„Construcția unui astfel de stadion pentru fotbal de plajă, este o premieră în Republica Moldova. Împreună, am depus un efort extrem de mare. Împreună am reușit”, a declarat Ilie Ceban.

Amintim că lucrările de construcție a Stadionului pentru fotbal de plajă și de reabilitare a parcului au început în luna martie, după ce Consiliul municipal Chișinău, a aprobat darea în arendă pentru 25 de ani a teritoriului de 0,7 ha pentru stadion.

De menționat că, 80% din cheltuielile pentru construcția stadionului au fost suportate de FIFA, iar 20% este contribuția FMF.

Primarul general, Ion Ceban, a adus mulțumiri președintelui Federației Moldovenești de Fotbal și a Federației Internaționale de Fotbal, care au contribuit la realizarea acestui proiect.

Autoritățile municipale își propun transformarea parcului „La Izvor” într-o locație unde cetățenii vor putea practica diferite tipuri de sport.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.