Situația privind salubrizarea în municipiul Chișinău

Social

Primăria municipiului Chişinău informează că salubrizarea curților de bloc din municipiul Chișinău este realizată în volum de peste 95 la sută din necesar, iar lucrările în acest sens urmează a fi finalizate până la sfârșitul săptămânii curente.

Informații în acest sens au fost prezentate luni la ședința operativă a Primăriei, de către Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare. Potrivit sursei citate, de la începutul Campaniei de salubrizare de toamnă, din curți au fost evacuate 2850 curse de deșeuri vegetale și menajere, iar zilnic – circa 60-65 de curse. Iar din totalul de 1100 curți de bloc, gestionate de municipalitate, 1050 deja au fost salubrizate.

Șeful Regiei locativ-comunale a precizat că serviciile de profil continuă lucrul pe domeniul salubrizării, pentru ca până la finele anului să nu mai fie deșeuri de frunziș prin curți. În prezenți sunt mobilizați: serviciul municipal de profil, preturile de sector și gestionarii privați ai fondului locativ, pentru a asigura evacuarea frunzișului din teritoriu în cel mai scurt timp.

E de menționat că pe parcursul săptămânii trecute, preturile de sector au evacuat cca 750 curse de deșeuri, zilnic fiind implicate la salubrizare câte 150 persoane.

În context, primarul general a precizat că după verificarea sa, din week-end, orașul arată cu mult mai salubru decât înainte, dar totuși nu suficient de curat. Ion Ceban a făcut un apel către cetățeni și agenții economici, de a se responsabiliza, pentru ca în capitală să fie curat. „Iar cei care nu se conformează solicitărilor autorităților locale, să fie sancționați administrativ pentru lipsă de atitudine”, a spus edilul capitalei. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.