Republica Moldova strânge relaţiile cu Rusia. Ion Chicu a făcut prima sa vizită, în calitate de premier, la Moscova

Politic

Republica Moldova se apropie și mai mult de Federația Rusă. La numai o săptămâna de la învestirea în funcția de prim-ministru, Ion Chicu – așa cum a promis – a efectuat prima sa vizită de lucru la Moscova. Este și cea dintâi vizită a unui premier moldovean din ultimii 6 ani , după ce guvernările anterioare de la Chișinău, de orientare pro-europeană, au ignorat și blocat dezvoltarea dialogului cu Federația Rusă.

Exportul produselor agricole moldovenești pe piața rusească, majorarea numărului de autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova, problema cetățenilor moldoveni aflați la muncă în Federația Rusă sunt doar câteva aspecte abordate de premierul Chicu cu omologul său rus, Dmitrii Medvedev.

De când Republica Moldova a semnat, în 2014, Acordul de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană, Rusia a introdus o serie de bariere în exportul produselor moldovenești spre Est.

Președintele Dodon tot promite că va convinge decidenții de la Moscova să renunțe la aceste măsuri, însă eforturile liderului de la Chișinău nu au dat până acum efectul scontat .

De fapt, zilele acestea în Rusia se află un adevărat desant de oficiali din Republica Moldova. În afară de premierul Ion Chicu , la Sankt Petersburg se află și șefa legislativului de la Chișinău, Zenaida Greceanîi. Ea participa, alături de alți deputați socialiști, la o reunine a Adunării Parlamentare a țărilor membre CSI.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.