Primarul general, Ion Ceban, a convocat pretorii de sector în scopul evaluării situației pasajelor subterane din capitală

Politic

Primarul general, Ion Ceban, a  convocat marți o ședință cu pretorii de sector, unde s-a discutat despre starea actuală a pasajelor subterane de pe teritoriul capitalei. 

Astfel, lucrările de reabilitare a subteranei de pe Viaduct sunt finalizate în proporție de 95%, iar în cazul obiectivului de pe strada Alecu Russo, intersecție cu bd. Moscova, sectorul Râșcani, stadiul lucrărilor este de peste 50 la sută.

E de menționat că în prezent se află în reparație și pasajul de pe bd. Dacia, intersecție cu str. Teilor, iar de miercuri a început reabilitarea subteranei din str. Alecu Russo.  

Totodată, precizăm că în perioada următoare vor intra în reparație trei pasaje subterane din sectorul Buiucani al capitalei: obiectivul din Piața „Dimitrie Cantemir”, cel de pe str. Ion Creangă, 74/1 (Flacăra), și pasajul din Calea Ieșilor.

Lucrările de reabilitare a trecerilor subterane, desfășurate în prezent, sunt executate cu suportul unor agenți economici.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 20 de pasaje subterane.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.