Mesaj de încurajare și sprijin din partea Mitropoliei Basarabiei pentru Părintele Alexandru Noroșean și comunitatea sa din Stolniceni

Social

Mitropolia Basarabiei își exprimă susținerea neclintită pentru Părintele Alexandru Noroșean și comunitatea de credincioși ai parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Stolniceni, raionul Hîncești, în urma deciziei lor de a adera sub oblăduirea canonică a Bisericii Ortodoxe Române.

Prin acest comunicat ne adresăm enoriașilor și tuturor credincioșilor care-l respectă și îl iubesc pe părintele lor duhovnicesc, pentru a-i încuraja să rămână statornici în credință și adevăr, valori care vor triumfa după toate invocările patetice și manipulatoare ale structurii ecleziastice românofobe de la Chișinău.

De curând, una din episcopiile rusești, care se manifestă printr-un exces zgomotos de revoltă și printr-un aer viril amenințător la adresa valorilor naționale și spirituale ale poporului român din Basarabia moștenite prin jertfă până astăzi, a exprimat printr-un comunicat agramat faptul că Părintele Alexandru Noroșean, care face parte din corpul clerical al Patriarhiei Române, a fost „oprit de la cele sfinte” pentru că „a trecut sub ascultarea unui episcop necanonic”

Proferarea de astfel de declarații sfidătoare împotriva unui preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei și al unui ierarh membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pot fi catalogate drept acte de nebunie patogenă, produse de mințile rătăcite de ideologie stalinistă, neprietenoase față de credința ortodoxă și identitatea românească a poporului dintre Prut și Nistru. 

Reiterăm faptul că orice comunicat oportunist, discurs dublu și decizie plină de false note creștine îndreptate împotriva ierarhilor, clericilor și credincioșilor Mitropoliei Basarabiei, respectiv ai Bisericii Ortodoxe Române, nu doar ca nu merită luate în seamă, ci reprezintă un gest calomniator, irațional și corupt, care sfidează legile canonice, morale, spirituale și sociale.

Suntem profund recunoscători Părintelui Alexandru Noroșean și comunității pe care o păstorește pentru curajul și hotărârea de a rămâne fideli valorilor creștine și pentru alegerea lor de a se afla sub omoforul Bisericii Ortodoxe Române. Îi încurajăm să continue să-și trăiască credința în unitate și iubire, să rămână statornici în adevăr și să depășească cu Harul lui Dumnezeu orice provocări. Suntem siguri că Părintele și credincioșii săi vor găsi sprijin și alinare în comuniunea Bisericii Ortodoxe Române și vor continua să ducă mai departe mărturia autentică a credinței în mijlocul poporului binecredincios.

De asemenea, mulțumim Bunului Dumnezeu pentru comunitățile ortodoxe din Republica Moldova, păstorite de preoți cu rațiune și bun-simț, care se împotrivesc într-un număr tot mai mare de minciuni obraznice și polarizante, născute în întunericul Gulagului siberian extins. Printre suspine de iubire pentru credință, neam și țară, parohiile basarabene aleg cu curaj adevărul, chiar dacă sunt vremelnic calomniate.

De-a lungul a trei decenii, Mitropolia Basarabiei a vestit cu putere același mesaj hristocentric: „Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea!” (Ioan 16, 33), așteptând cu brațele larg deschise pe toți cei care caută a fi părtași înnobilării, care presupune credință, încredere, cunoaștere, buna educație, unitate, generozitate și jertfă de sine. 

Fie ca această chemare să găsească ecou în inimile și faptele fiecărui credincios din Basarabia. Amin!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .