Inaugurarea a trei secții, după reparație capitală, din cadrul SCM „Sfânta Treime”

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că vineri au fost inaugurate, după reparație capitală, trei secții din cadrul Spitalului Clinic Municipal (SCM) „Sfânta Treime”: Secția Terapie, Secția Ginecologie, precum și Departamentul primiri urgente.

Costul lucrărilor de modernizare a unităților medicale este de 7,5 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

La eveniment au participat: viceprimarul capitalei, Victor Chironda, șeful Direcției  generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie, Emil Ceban, directori de spitale, personalul SCM „Sfânta Treime” etc.

Viceprimarul capitalei a vizitat holul Unității primiri urgente, prima unitate de profil din Chișinău, dar și din întreaga republică, amenajată de tip închis, cu o capacitate de 2 – 4 unități (ambulanțe), pentru debarcarea pacienților și preluarea acestora pentru investigații ulterioare. Secția nominalizată este amenajată pe 3 zone moderne: vizitatori, registratură și triaj. Victor Chironda și-a exprimat speranța că acum, după modernizare, pacienții vor avea condiții mai bune pe perioada primii ajutorului medical urgent. Unitatea este dotată cu săli pentru diverse proceduri și utilaj medical performant. Totodată a fost reconstruită estacada de acces pentru ambulanțe. Capacitatea anuală a Unității primiri urgente este de circa 50 mii de pacienți.

Viceprimarul a salutat inițiativa conducerii SCM „Sfânta Treime” de a dota unitatea medicală cu logistică nouă, în vederea acordării ajutorului medical urgent pacienților, precum și a managementului eficient al surselor financiare alocate de municipalitate. „Modernizarea unității de primiri urgente, dar și a celorlalte două secții, este un bun început în prestarea serviciilor medicale de calitate pentru cetățeni. Este necesar de a investi și mai mult, pentru a moderniza și alte instituții medicale din capitală”, a spus viceprimarul.

Secțiile de Terapie și Ginecologie dispun de o capacitate de 30 și, respectiv, 25 de paturi staționar, cu saloane moderne și spațioase, dotate cu utilaj medical și mobilier nou.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.