APL Chișinău are pe agenda de lucru proiecte de infrastructură pentru transport alternativ

Social

Primăria municipiului Chișinău a instituit un grup de lucru privind implementarea proiectelor de infrastructură pentru transport alternativ. Comisia creată are scopul de a organiza consultări publice și de a elabora proiecte de infrastructură alternativă.

Grupul de lucru va asigura organizarea consultărilor publice lărgite cu reprezentanți ai părților interesate în domeniile de profil, membri ai societății civile, reprezentanți ai mediului de afaceri, persoane publice și locuitori ai municipiului Chișinău, iar informația colectată va fi analizată și sintetizată.

Între timp, va fi coordonat cu autoritățile centrale aspectul obligativității aplicării legislației în vigoare în domeniul transportului alternativ și infrastructurii verzi, iar ulterior vor fi elaborate propuneri și proiecte de decizii, care vor fi propuse spre aprobare Consiliului municipal Chișinău. 

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că autoritățile locale, împreună cu PNUD Moldova, în cadrul Proiectului „Green City Lab”, lucrează la elaborearea Planului de mobilitate urbană. Preocuparea de moment în acest sens este atragerea expertizei, identificarea fondurilor și a mecanismelor de finanțare, precum și consolidarea comunității de bicicliști.

Edilul a mai precizat că pe străzile și aleile care sunt reabilitate în prezent vor fi amenajate și piste pentru cicliști.

„În perspecitvă intenționăm să organizăm și să amenajăm trasee pentru biciclete care vor face legătura între sectoarele orașului. Însă în perioada următoare vom amenaja asemenea piste pe străzile: 31 August 1989, bd. Gr. Vieru, bd. Mircea cel Bătrân, bd. Moscova și piste comune pentru transport public pe străzile: A. Pușkin, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, A. Mateevici și Ștefan cel Mare şi Sfânt. De asemenea, vom amenaja şi parcări pentru biciclete”, a conchis primarul.

Ion Ceban se declară susținător al proiectelor ecologice și intenţionează să vină la serviciu cu bicicleta. De asemenea, va îndemna viceprimarii şi membrii executivului să procedeze la fel.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.