Acordarea ajutoarelor materiale anumitor categorii de persoane social-defavorizate din municipiu

Social

Primăria municipiului Chișinău informează că cca 3800 de persoane și familii social-defavorizate din capitală și suburbii vor beneficia de ajutoare financiare din partea autorităților publice locale. O decizie în acest sens a fost aprobată săptămâna trecută de Comisia pentru stabilirea și acordarea ajutorului material persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a informat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, că 915 persoane cu deficiențe auditive vor primi ajutoare financiare către Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată în acest an pe 27 septembrie.

Totodată, către data de 1 octombrie, Ziua internațională a persoanelor în etate, 2000 de oameni în vârstă vor beneficia de ajutor din partea autorităților locale. De asemenea, către data de 13 noiembrie – Ziua internațională a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.